Yn’t Paradyske

Yn't Paradyske

Yn’t Paradyske

Yn’t Paradyske

Over ons

Van dorp naar droom

Eind 2013 hebben wij het perceel Paradyske 6 in het buurtschap Leechlân gekocht. Wij hadden altijd al de wens buiten het dorp te gaan wonen en met de koop van een oud huisje met een vervallen schuur, zagen we kans deze wens in vervulling te laten gaan.

Melle was sinds 2012 vroegtijdig met pensioen gegaan en wilde graag nog een keer zijn eigen huis gaan bouwen. In 2014 begonnen met het bouwen van een schuur, waar wij tijdelijk in konden wonen. In 2015 ons huis verkocht in Buitenpost en vertrokken naar het buitengebied van Kollum, het prachtige Paradyske.

In de daarop volgende jaren het woonhuis gebouwd en nog een schuur voor het stallen van onze camper. Omdat het pensioen van Lutske in zicht was, ontstonden er plannen een B&B in de schuur en naast de woning, een kleinschalig campererf te realiseren. De benodigde vergunningen werden aangevraagd en verleend door de toenmalige gemeente Kollumerland c.a.

Natuurlijke rust in Yn't Paradyske

Kom je naar yn’t Paradyske, dan kies je voor kleinschalige toerisme, waar je rust, ruimte, natuur en cultuur vindt. Hier geen lawaai van druk verkeer, maar een plek met alleen maar bestemmingsverkeer.

Een duurzaam verblijf op ons Campererf en in de B&B

Sinds 2018 zijn wij gestart met het campererf en de B&B. Wij hebben Landschapsbeheer Friesland gevraagd een inrichtingsplan te maken voor het campererf. De beplanting bestaat voornamelijk uit streekeigen bomen en struiken.

Wij proberen zo duurzaam mogelijk de B&B en het campererf te runnen. Zo hebben wij zonnepanelen, doen we aan afvalscheiding, maken we schoon met ecologische producten van Marcel’s Green Soap, vangen we het regenwater op voor de tuin en is de buitenruimte beperkt verlicht.