Yn’t Paradyske

Yn't Paradyske

Yn’t Paradyske

Yn’t Paradyske

Omgeving

Omgeving

Omgeving

Onze B&B ligt in een erkend Nationaal Landschap: de Noardlike Fryske Wâlden, een bijzonder gebied met volop elzensingels en houtwallen, mooie zandweggetjes, glooiende weides en pingo’s uit de IJstijd.

Ook Nationaal Park Lauwersmeer ligt in de directe omgeving. Door afsluiting van de Waddenzee veranderde de Lauwerszee in 1969 in het Lauwersmeergebied. Tegenwoordig is het een eldorado voor vogelliefhebbers.

Via de landelijke Knooppunten fietsroute , LAW’s en Streekpaden die aan onze B&B grenzen, kunt u de schoonheid van deze prachtige gebieden ervaren.

.

Ook in de omringende plaatsen is genoeg te ontdekken

– Monumentaal Kollum ligt op 1,5 km afstand en heeft 24 rijksmonumenten in het centrum van het dorp.
– In Buitenpost (1 km afstand) ligt de Kruidhof , de hortus van Fryslân. Buitenpost ligt aan de spoorlijn Groningen–Leeuwarden.
– Veenklooster (2 km afstand) is een brinkdorp met een beschermd dorpsgezicht en een voor publiek opengesteld particulier buitenhuis  (Fogelsangh State).

Openluchtzwembad it Paradyske  ligt op een steenworp afstand.

Coulissenlandschap

Het coulissenlandschap is uniek en kenmerkend voor de Wouden. De houtwallen en singels werden oorspronkelijk aangelegd om het vee te keren.

Ga voor meer informatie naar wow.frl

Het unieke en gevarieerde landschap

Wij willen je kennis laten maken met het unieke en gevarieerde landschap in Noordoost-Friesland. Deze regio is zo bijzonder omdat het bestaat uit maar liefst 5 deelgebieden. Deze streken zijn onderling totaal verschillend en hebben allemaal een eigen ontstaansgeschiedenis.

Ga voor meer informatie naar wow.frl